29 Şubat 2012 Çarşamba

Emre Aydın DMC'de!



GRGDN'la hazırladığı ilk albümü "Afili Yalnızlık"ı Sony Music ortaklığı ile 2006 yılında yayınlayan Emre Aydın (ya da kullanılmasını istediği şekliyle emreaydın) müzik piyasasına bomba gibi düşmüştü. Müzisyen dört yıl aranın ardından yayınladığı ve çok daha fazla yatırım yaptığı "Kağıt Evler" albümüyle de ilk albüm kadar olmasa da hatırı sayılır bir başarı elde etmiş, özellikle "Hoşçakal" şarkısıyla müzik listelerinin zirvesinde yer bulmuştu. 

İlk albümünden sonra GRGDN'la yollarını ayıran ve sadece Sony ile çalışan Aydın, ikinci albümden sonra Sony ile de yollarını ayırdı ve üç şaşırtıcı olduğunu düşündüğüm gelişme daha yaşandı. Pek bir araya gelmesine alışık olmadığımız isimler bir araya geldi; Emre Aydın basın ve halkla ilişkiler işleri için Özgür Aras'la, yapım şirketi olarak da DMC ile anlaştı. Hemen Mart sonunda yayınlanacak yeni bir single hazırlığına girişen sanatçının bir şarkısının düzenlemesini Mustafa Ceceli'ye, bir şarkısının düzenlemesini de Selim Öztürk'e emanet etti. 

Bahsedilen isim ve şirketleri genelde pop projelerinde görmeye alışığız. Acaba tarz biraz değişiyor mu ve bu ekibin sinerjisi nasıl olur gibi soru işaretleri oluştu kafamda. Ancak her şeyden önce verdiği uzun ara sayesinde 2010'da büyük bir ilgiyle karşılanan Emre Aydın'ın yeni şarkılarını henüz son albümünün üzerinden 2 yıl bile geçmemişken üstelik birkaç proje albümünde başkalarının şarkılarını da son dönemde seslendirmişken dinleyici ne kadar özlemle kucaklar, bu acele davranılan süreçte Emre Aydın ne kadar hit şarkılar üretebilir, bunu hep birlikte göreceğiz. Tek bildiğim şarkıların tanıtılması için DMC'ye büyük bi iş düşeceği...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder